Star Wars och samlarobjekt

Att köpa olika samlingsobjekt som kommer från filmer och TV-serier är vanligt och utbudet är enormt. Det kan vara allt från muggar till figurer som får unika samlarvärden. Det är också ett kul sätt att visa sitt intresse och det finns till och med brödrostar med Hello Kitty. Med en sådan brödrost får till och med den rostade skivan en lite Hello Kitty-rostning.

Själva samlandet har varit en del av människans historia och genom tiderna har det alltid funnits prylar att samla på. När det kommer till film så var det kanske Star Wars-filmerna som lade grunden till den typen av samling. Faktum är att en figur som föreställer Boba Fett gick för över 30 tusen euro på aktion. Så samlandet kan i längden ge en extra inkomst. För det finns många andra exempel på Star Wars-prylar som sålts för höga summor.

Söta filmfigurer som blivit kult

Star Wars har varit bidragande till att öka intresset för att samla på prylar. En figur som gett upphov till många figurer är Baby Yoda i The Mandalorian. Det finns otroligt mycket Baby Yoda merch som bedårar. Baby Yoda är som gjord för att locka till sig både barn och vuxna trots kontroversiella skämt. Baby Yoda har blivit lite av en kult och det är många memes som baserar sig på Yoda. Kanske är det för att Yoda i Star Wars är en klok varelse och som inte riktigt kan tänkas ha varit så söt. Så om du funderar på ifall Star Wars-objektsamlande är något för dig kan det vara en investering. Vem vet vad Baby Yoda kan vara värd om 50 år?

Star Wars har lite av en unik ställning när det kommer till sina fans. Vid varje premiär är det långa köer till biografer och det är nästan omöjligt att få en biljett. Vad som lockar är kanske att Star Wars lyckas fånga aktuella händelser men blandar dem med häpnadsväckande action. Eftertanke blandas med lysande skådespelarinsatser. Det går inte att komma ifrån att om Star Wars lyckats leverera kvalitet sedan år 1977 kommer det troligen komma mer.