De bästa streamingtjänsterna just nu

Är du en av dem som fortfarande zappar planlöst på tv:n i hopp om att hitta något bra att titta på? Eller har du tittat dig igenom hela Netflix utbud både en och två gånger, och undrar varför det inte kommer ut ännu fler filmer varje dag? Det är dags att öppna ögonen och ansluta dig till en ny streamingtjänst!

Streaming ökar explosionsartat

Aldrig har vi kollat så mycket på film och tv-serier hemma som vi gör idag. Valmöjligheterna är oändliga och nya tjänster dyker upp hela tiden. Sortimenten utökas och byts ut snabbt så det alltid ska gå att upptäcka något nytt.

Idag kan man använda alla tjänster genom datorn, mobilen eller Chromecast och Apple-tv. Fördelen med att ha den i mobilen är att du kan kolla vart du än befinner dig. Investera i ett par bra och prisvärda bluetooth hörlurar, och sedan är du klar att ta med dig dina tv-serier vart du än befinner dig.

Netflix

Netflix förtjänar alltid en plats på listan, att “netflixa” eller ägna sig åt “netflix and chill” har till och med blivit vedertagna begrepp. Netflix var den första riktigt stora streamingsajten och de har lyckats hålla första platsen ända sedan de lanserades.

Här hittar man både gamla godbitar som How I met Your Mother och Friends, och deras nya stora succéserier så som Black Mirror och You.

Viaplay

Den svenska uppstickaren Viaplay har börjat konkurrera med de andra tjänsterna på allvar nu. Men mycket eget originalinnehåll blandat med kända filmer och serier så är de helt klart värda en prenumeration.

De har bland annat lanserat spännande svenska serier så som Box 21, Innan vi dör och Heder.

Ett extra plus för deras stora sortiment av barnfilmer, samt att man kan streama alla program från TV3 helt utan reklamavbrott.

HBO Nordic

En streamingtjänst som inte var så populär när den först kom var HBO Nordic. De fick mycket kritik för ett undermåligt gränssnitt och att sajten inte var särskilt användarvänlig. Bland annat så gick det inte att starta en serie där man senast slutat automatiskt, utan man var tvungen att själv hålla ordning på vart man var. Detta kanske inte låter som ett stort problem för oss som är uppvuxna med DVD-boxar, men i en tid då man “bingewatchar” alla serier så ställer detta till en hel del.

HBO har dock tagit åt sig av kritiken och har idag alla de önskvärda funktioner som liknande sajter levererar. De har dessutom utökat sitt sortiment betydligt och lanserat flera tunga titlar på eget bevåg. Här finns bland annat storserierna The Handmaids Tale och Chernobyl.

SVT play

Sist men inte minst vill vi slå ett slag för gratistjänsten SVT Play. Här finns ett brett sortiment av dokumentärer, tv-program och filmer. Både originalinnehåll från SVT och inköpta filmer och serier finns här. Dessutom har de ett stort barnsortiment vilket glädjer trötta småbarnsföräldrar många gånger.